25 Апр. 2024

Вие сте тук

Най-големият Макдоналдс в света отваря в Лондон за Олимпиадата

18.07.2012

 

 

Най-големият Макдоналдс в света ще отвори врати за Олимпиадата в Лондон. Той ще е разположен в центъра на Олимпийския парк, ще има 1500 места и и капацитет за обслужване до 1200 посетители на час, съобщи Daily Mail. 


Докато спортистите се опитват да разчупят границите на собствените си и на човешките възможности, изгладнели посетители ще утоляват глада си с хиляди порции бургери и пържени картофки.


Големият ресторант на два етажа се очаква да продаде фастфуд за 3 млн британски лири по време на игрите.


Сградата е точно то Олимпийския стадион и е най-голямата в света, изпреварвайки предишния лидер – московският Макдоналдс. Руското заведение ще си възвърне титлата на най-големия след приключване на Олимпийските игри. Причината е, че сградата може да бъде разглобена и преместена на друго място.


Това ще е едно от общо четирите заведения под бранда на Макдоналдс, отворени за Олимпиадата – две от тях ще са за зрителите, едно за спортистите и официалните лица и едно за пресата, акредитирана за игрите.


Очакванията са в продължение на 29 дни да бъдат сервирани 1,75 ястия, като 85% от посетителите ще са британци.

 

Основният ресторант освен храна ще предлага на втория си етаж и една от най-добрите гледки към Олимпийския парк, която ще може да се наблюдава от 150 посетители.


Заведението ще се обслужва от 500 от най-добрите служители на компанията във Великобритания, чийто брой е около 85 хил. на Острова. Във всяка смяна ще работят 200 души.

Междувременно Международният Олимпийски Комитет(МОК) е залят от протести. Привърженици на здравословния начин на живот отправиха критики към МОК, тъй като смятат за неуместно участието на McDonald’s като спонсор на игрите. Според тях фастфудът, чийто символ е американската компания за бързо хранене, е несъвместим с принципите на Олимпиадата.


Особено активни са действията на Лондонската асамблея – британския орган, който контролира действията на кмета на Лондон и има пълномощия да коригира годишния бюджет на британската столица. Организацията поиска от МОК да разработи по-строги критерии за подбор на спонсорите, които ще изключат възможността за сътрудничество с такива компании като McDonald’s и Coca-Cola.


Точто тези две компании обаче са най-големите партньори на игрите. Именно подкрепата на такива глобални споснори е позволила на олимпийските спортове да оцелеят, казва президентът на МОК Жак Роге.


McDonald’s е глобален спонсор на игрите от 1968 г., когато компанията за пръв път подкрепи американските спортисти по време на Олимпиадата в Гренобъл, Франция.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed