28 Апр. 2024

Вие сте тук

Над 670 хил.евро за прием по случай инаугурацията на Путин

05.04.2012

 Тържественият прием, с който ще бъде отбелязано встъпването на президента Путин в длъжност ще струва на държавната хазна над 670 хил. евро, съобщиха руските медии. На него ще бъдат поканени 1000 гости.

В менюто на приема са включени традиционни руски ястия. То е съставено така, че пред гостите да бъдат демонстрирани национални руски продукти.

Като студени предястия ще се сервират миди Сен Жак със зеленчукови блини и сос от манатарки, пушен халибут с листа зелена салата, руло от печена патица с розмарин и сос от дренки, оригинална салата с морские дарове с пюре от авокадо.

Като топли предястия гостите ще могат да опитат камчатски морски рак с мини-рататуй и капучино от кокосово мляко.

В списъка на основните ястия, които ще се сервират, са включени стейк от есетра, пълнен с бейби зеленчуци със сос шампанско. Авторите на менюто са избрали водка Kremlin, десетгодишен коняк Kremlin, бяло вино Pinot Aligote Selection Chateau le Grand Vostok и шампанско "Абрау-Дюрсо", които според тях най-добре се съчетават с предложените ястия.

Окончателно менюто предстои да бъде утвърдено от специален съвет, който ще вземе под внимание и вкуса на президента, са съобщили от пресцентъра на държавния глава.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed