27 Апр. 2024

Вие сте тук

Над 600 участници на фестивала "Фолклор без граници" в Албена

20.06.2011

Международният фестивал "Фолклор без граници" събира повече от 600 певци, инструменталисти и танцьори на сцените в Добрич и курорта "Албена", съобщиха от общината, която е сред организаторите на форума. Фестивалът е включен в националния календар на Министерството на културата и ще се състои в дните от 21 до 27 юни.

Участници от България, Русия, Гърция, Турция, Македония, Румъния, Украйна и други страни ще преминат в шествие през центъра на Добрич, представяйки многообразието от национални костюми. Международното жури под председателството на професор Милчо Василев ще определи най-добрите изпълнители в дванайсет категории и ще връчи Гран при за цялостно постижение във фолклорното изкуство. В съпътстващата програма на форума публиката ще аплодира изпълнители на етномузика, фолк-джаз, ще има майсторски класове, концерт на журито и на гости на фестивала, представяне на методически разработки при преподаването на фолклор.

В досегашните издания на фестивала вече са участвали повече от 5000 изпълнители от САЩ, Австралия, Франция, Швеция, Норвегия, Исландия и други страни, отбелязват организаторите.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed