16 Юни 2019

Вие сте тук

Над 5,1 млн. чуждестранни туристи в посрещна България от април до август 2016 г.

30.09.2016

За първите осем месеца на 2016 г.  България е посетена от над 6 млн. чуждестранни туристи, което е с 15,7% повече в сравнение със същия период на миналата година. Българският туризъм отбелязва огромен ръст, като увеличението от последните 10 години е над 60%, съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова по време на  участието й пред Нова телевизия.

 

„Въпреки че нямаме официални данни за септември, можем да кажем, че това е най-успешният летен сезон“, каза Николина Ангелкова. По думите ѝ за периода април – август сме посрещнали над 5,1 млн. чуждестранни туристи. Това е абсолютен рекорд, като до този момент цифрите са се движили около 4 млн. чуждестранни туристи за същия период. Голям ръст се наблюдава от Германия, Полша, Чехия, Унгария, Словакия и др. „Сега е важно да постигнем устойчивост на тези резултати. Във всички разговори, които имаме с големите туроператори, ни съобщават, че договарят по-големи цифри за следващия сезон, затова и браншът трябва да предприеме необходимите мерки като инвестиции в инфраструктура и кадри“, подчерта министър Ангелкова.

 

Повече от 2,1 млн. българи са реализирали нощувки в местата за настаняване с над 10 легла за първите седем месеца на годината, което е ръст от 11%. Наблюдава се повишен интерес към културно-историческия туризъм, като позитивни резултати отчитат градовете Пловдив, Велико Търново, Габрово и др., стана ясно от думите на министъра.

 

http://mail.thexperts.bg/src/download.php?startMessage=1&passed_id=8892&mailbox=INBOX&ent_id=2&passed_ent_id=0

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed