24 Апр. 2024

Вие сте тук

Над 250 пътници на круизен лайнер заразени със стомашен вирус

09.05.2016

Стомашен вирус, който предизвиква повръщане и разстройство, е заразил над една четвърт от 919-те пътници на британски туристически кораб, съобщи американският Федерален център за контрол и профилактика на инфекциозните заболявания (CDC), след като корабът пусна котва в щата Мейн през уикенда, предаде Ройтерс.


252-ма пътници и осем членове на екипажа са се заразили с вируса, който се разпространява за броени часове, включително чрез заразена храна.


Корабът "Балморал" е потеглил от Саутхемптън, Англия, на 16 април на 34-дневна екскурзия със спирки в Португалия и Бермудите, преди да пристигне в Норфък, щата Вирджиния, в края на миналия месец като първа спирка в САЩ. По това време 153 пътници и шестима членове на екипажа вече са били заразени с норовируса. Служители на здравните власти и епидемиолог се качиха на кораба на следващата му спирка в Балтимор, щата Мериленд, за да направят оценка на ситуацията. Те наредиха пълна дезинфекция на кораба и поставяне под карантина на всички заразени. Повечето пътници са британци.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed