19 Апр. 2024

Вие сте тук

Над 14 хиляди бирени опаковки събрани за ден в София

12.06.2017

 

Столицата бе домакин на съвместна кампания на Карлсберг България и Екопак България за опазване на околната среда

 

Повече от 14 хиляди стъклени, пластмасови бутилки и кенове от бира за рециклиране събраха близо 1500 софиянци в неделя. Това съобщиха Карлсберг България и ЕкопакБългария, които съвместно организираха мащабна кампания за насърчаване на разделното събиране на бирени опаковки и рециклирането им в София.

 

Екипът на Карлсберг България призова столичани и гости на града да донесат максимален брой опаковки от бира, независимо от тяхната марка, за да покажат своята загриженост към природата и да подпомогнат усилията на компанията за подобряване на екологичния отпечатък на всяко домакинство. Екопак България организира разделното им събиране и рециклиране, а техни експерти запознаха посетителите с ползите  за околната среда, както и как всеки може да даде своя принос за опазването на природата чиста  в ежедневието си.

 

Инициативата под наслов “Заедно за природата!” е част от политиката на Карлсберг България за устойчиво развитие и корпоративна социална отговорност. За една година компанията събира и рециклира близо 4 тона опаковки от стъкло, пластмаса, хартия, метал и дървесина. Благодарение на тези усилия успява да спаси от изсичане над 16 хиляди дървета, спестява над 13 млн. кВтч електроенергия, над 40 хиляди кубически метра вода и над 5 хиляди барела петрол, посочват от Карлсберг.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed