27 Апр. 2024

Вие сте тук

Музей на АББА откриват в Стокхолм

03.10.2012

Музей, посветен на АББА - една от най-успешните групи в историята на музиката, ще бъде открит през следващата година в шведската столица. Идеята е да привлече стотиците хиляди посетители на Стокхолм, заявиха авторите на идеята, цитирани от агенция Ройтерс.

 

В музея, посветен на световно известната попгрупа,  посетителите ще могат да видят оригинални предмети, принадлежали на певците. Сценични костюми, аксесоари и техни лични вещи ще бъдат изложени в музея на поп-музиката.

 

Любителите на пеенето ще могат да изпълнят песни на своите любимци, акомпанирани от оригиналните им оркестрации и на фона на холограми на групата в естествена величина.

 

Шведската поп-музика е важна част от културното ни наследство, заяви бившият член на групата Бьорн Улвеус, който е един от хората, подкрепящи начинанието.

 

ABBA придобиха световна известност, след като спечелиха Евровизията през 1974 г. с хита си „Ватерлоо“.   Последвалите албуми с хитове се превърнаха в най-голямо експортно перо за Швеция, отбелязва Ройтерс и припомня, че са продадени около 370 млн записа в света.

 

 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed