25 Апр. 2024

Вие сте тук

Музеите - в търсене на посетители

27.02.2014

Как да се привлече повече публика в музеите? Отговор на този въпрос търсят европейски експерти, участници в международния проект „Евровизия. Музеите представят Европа” /ЕМПЕ/ по програма „Култура“ на Европейския съюз.

 

 Основната идея е музеите да стават все по-достъпни, експонатите в тях да бъдат представяни не само в регионален и национален, но и в европейски контекст, а участието на публиката в цялостния процес да бъде по-активно. Проектът развива и креативни подходи за привличане на публика и се опитва да спечели по-голям брой хора, които по принцип не посещават музея, чрез заинтригуване и активизиране на посетителя.

 

Работата по проекта се ръководи от международен консорциум, начело на който са специалисти от Университет в Аугсбург, Германия. Международните партньори в проекта са експерти от университети и музеи от Франция, Италия, Португалия, Словения, България, Aвстрия, Германия. Проектът ще завърши през октомври 2016 г.

 

Регионален исторически музей – Русе е един от партньорите на Националния исторически музей. В реализацията на проекта той ще заложи на работа по привличане на нови аудитории, които до този момент не посещават експозициите - например,  студентите, които рядко проявяват интерес към експозициите или събитията в музея, съобщиха от музея.

 

Етикети: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed