29 Март 2024

Вие сте тук

Москва ще променя имиджа си, за да привлече туристи

07.04.2011

Властите на Москва започват кампания за промяна на туристическия имидж на руската столица и превръщането й в сериозна туристическа дестинация. Това е заявил председателят на столичния комитет по туризъм Сергей Шпилко, цитиран от РИА Новости.

По данни на градските власти броят на чуждите туристи през първото полугодие на 2010 г. Е нараснал с 18,4% в сравнение със същия период на предходната година. Предвижданията са до 2020 г. туристопотокът да нарасне два пъти.

В момента Москва се слави като скъп, негостоприемен и опасен за туристите град. За да се промени репутацията му към по-добро, ще бъдат направени телевизионни предавания, ще се промени съдържанието на щандовете на международните туристически борси. Освен това властите планират да докарат групи чуждестранни туристи и да им покажат града в различна светлина от тази, в която те са свикнали да го виждат в собствените си държави.

Първа крачка е журналистически тур из московските хостели и Подмосковието, което е едно от белите петна на туристическата карта на света.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed