28 Март 2024

Вие сте тук

Москва ще инвестира над 41 млн евро за развитието на комплекс „Камчия“

16.08.2011

Правителството на Москва не възнамерява да се отказва от инвестиции в санаториално-оздравителния комплекс «Камчия» в България, съобщи „Интерфакс“, позовавайки се на източник от градската администрация.

Според него на 9 август кметът Сергей Собянин е подписал заповед за предоставяне на над 41 млн рубли от бюджета на акционерното дружество „Камчия“.

Средствата са за финансиране на изграждането на учебно-възпитателен център, спортен комплекс и ваканционно селище „Пирин“ в комплекса, е уточнил източникът.

Комплексът „Камчия“ на северното ни черноморско крайбрежие принадлежи 100% на правителството на Москва. В него почиват по социални програми деца, които се нуждаят от санаторно-курортно лечение.

За пръв път оздравителна ваканция за московските ученици е организирана през 2001 г. Тогава комплексът е бил собственост на акционерното дружество „Камчия Турс“ и е включвал хотел „Лонгоза%, ресторант „Кристал“ и вилното селище „Пирин“, уточняват от „Интерфакс“.

По данни на информационната агенция между 2007 и 2009 г. за развитието на комплекса от бюджета на Москва са инвестирани над 100 млн евро.

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed