19 Апр. 2024

Вие сте тук

Мода, хоби и коли в Международен панаир Пловдив

22.10.2012

Седмица, посветена на семейството, модата и сводното време, започва в Международен панаир Пловдив. В дните от 24 до 28 октомври 2012 г. ще се проведат изложенията „Цветна есен“, „Булколекто“, Италиански фестивал на красотата и прическата, „Зоо ревю“ и финалите за Световната киноложка купа, съобщиха от панаира.

 

В националния изложбен център ще се представи бизнесът, свързан с дома, модата и хобито, а за посетителите от всички възрасти ще има много атракции. Любителите на автомобилизма ще могат да видят зрелищно състезание на писта, с което ще стартира и ще завърши рали „Хеброс 2012“.

 

Една от най-красивите прояви в календара на Международен панаир Пловдив е специализираната изложба за цветя, декоративна растителност, градинско оборудване и аксесоари, която има две издания – пролетно и есенно. С нея на 24 октомври се дава начало на Дните на семейството и свободното време. Фирми от България и Чехия ще покажат цветя, разсад, овощен и декоративен посадъчен материал за вътрешно и външно озеленяване. За първи път ще се предлагат бижута от естествени камъни и ръчно изработени сувенири от дърво.

 

Международният панаир на колекционерите „Булколекто“, който се открива на 26 октомври, ще демонстрира най-добрите експонати от националния конкурс „Стъпки към филателното майсторство“, както и много филателни, нумизматични и антикварни колекции. Във всеки от трите дни на изложението ще се валидират нови пощенски карти и марки.  

 

В същия ден е началото и на Италианския фестивал на красотата и прическата. Грандовете във фризьорското  изкуство от Великобритания и Италия  ще демонстрират модните тенденции за 2013 година, обявиха организаторите от „Кристиян оф Рома Груп“.

 

Предвидени са семинари за професионалисти, които на фестивала ще намерят модерно оборудване и материали за фризьорски и козметични салони. Почитателите на модата  ще могат да купят най-новите продукти за коса и грим, парфюмерия и козметика, аксесоари.

 

Наред с двата големи форума, на 26 октомври стартира и Панаирът на домашните любимци „Зоо ревю“, който ще разкрие по атрактивен начин късчета от живата природа, ще покаже новостите в отглеждането на кучета, котки, птици, влечуги. Над 450 канарчета от всички породи ще се състезават в 7-ата национална екстериорна изложба, а в журито ще има съдии от Белгия.    

 

Демонстрации с кучета по аджилити и послушание, специализиран ринг за българско овчарско куче ще съпътстват   Международна киноложка изложба за всички породи А-САСІВ „Световна купа 2012 – финали” на 27 и 28 октомври. Съорганизатор е Българският републикански киноложки съюз. Включена е и  Национална киноложка изложба за всички породи А-САС „Шампионат на Бразилия“, както и оценяване за признаване на породност.

 

Традиционните есенни изложби, посветени на дома, модата и хобито, ще бъдат обогатени и с темата „Спорт“. Най-атрактивните етапи на рали "Хеброс", които зрителите ще видят за първи път, ще се проведат в панаира на 26 и 27 октомври. На специално изградена писта с дължина 1100 метра автомобилите ще се състезават в петък по двойки, а в събота  -  по единично, за време.

 

В  първия ден по пистата  ще минат ретроавтомобили, които после ще останат в палата 6. Другата атракция са моделите на радиоуправляеми коли, съобщиха организаторите от  Автомобилен спортен клуб "Булгартабак". Рали „Хеброс 2012“ е  под егидата на областния управител на Пловдивска област Здравко Димитров. Съорганизатори са Българската федерация по автомобилен спорт и Международен панаир Пловдив.

 

 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed