29 Март 2024

Вие сте тук

Млечните и имитиращите продукти остават разделени на рафта

10.04.2013

Наредбата за специфичните изисквания към млечните продукти, с която се разделят  продуктите с растително масло от млечните, ще продължи да действа, обяви министърът на земеделието и храните проф. Иван Станков. Върховна административна прокуратура е внесла касационен протест срещу решението на тричленния състав на Върховния административен съд, с което наредбата се отменя. Така на практика тя продължава да действа до произнасянето на следваща инстанция на съда.

 

Наредбата е в защита на потребителя, а в голяма степен и на производителите на мляко, каза министър Станков. Той вече е провел срещи с представители на двете млекопреработвателни асоциации, които имат противоречиви мнения за наредбата. Инициирана е работна група с представители на всички заинтересовани страни, която да работи по прецизиране на текстовете на наредбата и да предложи промени. Според министъра мандрите трябва да работят целогодишно с чисти продукти.

 

На пресконференцията председателят на Съюза на животновъдите в България Танчо Колев обяви, че засега животновъдите отменят протестите, които се готвеха да проведат в защита на наредбата.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed