03 Юни 2020

Вие сте тук

Министър Балтова иска консенсус по проблемите в Закона за туризма

09.02.2017

Служебният министър на туризма Стела Балтова иска консенсус между бизнеса за решаването на проблема с регулирането на потребителската защита чрез гаранционен фонд или клиентска сметка, която е залегнала в измененията на Закона за туризма, съобщиха от Министерството.

 

Министър Балтова се е срещнала днес с членове на Управителния съвет на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти (АБТТА). Министърът е посочила, че е необходимо бизнесът да отстрани проблемите и да бъде предложена обща визия на следващия парламент. "Надявам се до края на март да имаме финални предложения", е казала още тя.

 

От АБТТА са посочили като проблем туристическия маркетинг от страна на министерството. Според тях е хаотичен и не е насочен например към европейския пазар, от който имаме ръстове, заради увеличените полети на нискотарифните авиокомпании. Председателят на организацията Байко Байков е обяснил, че сайтът на държавата bulgariatravel.org е морално остарял и е по-добре да бъде закрит. Той е препоръчал да бъде създаден изцяло нов продукт. От АБТТА са предложили и да се правят анализи на туристите, които идват по пазари, а не само да се броят гостите. Това означава да има визия какви туристи идват, тяхната платежоспособност и дали се връщат в България.

 

Министър Балтова е подчертала, че неин приоритет е качеството на обслужването в туризма и на туристическата услуга. Тя залага на сегментиране, таргетиране и позициониране.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed