19 Апр. 2019

Вие сте тук

Министър Ангелкова: 13% ръст на нощувките в страната

17.05.2016

Около 2,5 млн. нощувки са регистрирани  за първото тримесечие в страната. Това е с 13% повече спрямо същия период на миналата година. 1,4 млн. от тях са реализирани от български граждани, което показва, че продължава възходящата тенденция в развитието на вътрешния туризъм. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова, цитирана от министерския пресцентър, по време на официалния старт на кампанията „Ние обичаме България“ в подкрепа на 100-те национални туристически обекта. На събитието присъстваха и министърът на земеделието и храните Десислава Танева и зам.-министърът на културата доц. д-р Бони Петрунова.

 

Като една от доказано добрите форми на сътрудничеството министърът посочи публично-частното партньорство.  Министерството вече е реализирало няколко успешни подобни проекта. Сред тях и рекламният клип с участието на седем холивудски звезди,  Международният кулинарен фестивал „България посреща вкусовете на света“ както и кампанията "Мислиш си, че познаваш България", зад която застанаха редица известни публични личности.

„Ценното в кампанията, която стартираме днес е че тя ще инвестира в някои от най-значимите ни културно-исторически забележителности и ще припомни на сънародниците ни колко важни са те за националното ни самосъзнание“, подчерта министър Ангелкова. Тя поясни, че в подкрепа на 100-те национални обекта в онлайн регистъра на туристическите атракции, който Министерството на туризма създаде, за тях са направени връзки към Tripadviser, Google Maps и Wikipedia. Така желаещите да ги посетят ще могат за получат бърза и изчерпателна информация.

Инициативата за кампанията принадлежи на фирма Billa и цели набирането на средства за реставрацията на паметника Шипка чрез продажба на тениски с изображения на 100-те национални обекта и гала-концерт „Звезди пеят за България“ в зала „Армеец“ на 31 май. От 2 до 29 юни 1% от продажбите на млечните продукти във веригата, сертифицирани по БДС, също ще бъдат дарени за кампанията.

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed