16 Апр. 2024

Вие сте тук

Министър Ангелкова представи структурата на министерството

19.11.2014

Една главна дирекция, шест дирекции, инспекторат, звено "Вътрешен одит" и финансов контрольор – такава ще е структурата на новото Министерство на туризма. Министърът на туризма Николина Ангелкова представи на бранша проекта за Устройствен правилник на министерството на туризма, съобщи пресцентърът на МИЕ.


Министърът е подчертала, че нов момент в работата на ведомството ще бъде трансформацията на дирекция "Туристическа политика" в главна дирекция, която ще се занимава с разработването на политиката в областта на туризма. Запазва се дирекция "Маркетинг, реклама и информация в туризма" и се създават две нови дирекции - "Международно сътрудничество и инвестиции в областта на туризма" и "Програми и проекти в туризма".


Ангелкова е заявила, че новата структура на ведомството няма да е за сметка на допълнителен финансов ресурс и се осъществява в рамките на съществуващата численост на администрацията.


От думите й е станало ясно, че новата дирекция "Международно сътрудничество и инвестиции в областта на туризма" ще подпомага министъра при представляването на България пред международните организации в туризма. Тя ще координира също създаването на туристически представителства на България в чужбина и ще ръководи туристическите съветници в службите по търговско-икономическите въпроси към задграничните ни представителства. Другата нова дирекция "Програми и проекти в туризма" ще подпомага министъра в реализацията на проекти за развитието на туризма на национално, регионално и местно равнище, включително за развитието на инфраструктурата. Тя ще координира и ръководи изпълнението на програми и проекти, финансирани от ЕС, ще поддържа регистър за сключените договори по ОП "Регионално развитие" и ще осъществява мониторинг.


Предстои проектът за Устройствен правилник да бъде публикуван за обществено обсъждане на интернет.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed