28 Март 2024

Вие сте тук

Министърът на образованието на велопоход в Шуменско

09.06.2011

Министърът на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов, заедно с областния управител на Шумен Димитър Александров поведоха велопоход за популяризиране на туристическите маршрути в областта.

"Няма по-добър начин да се разходиш из един район, да го опознаеш", каза на старта пред областната управа министър Игнатов. По думите му освен, че колелото е най-удобното средство за придвижване в града, то е единственото нещо, което държи децата далеч от наркотиците, алкохола и цигарите.Групата от около 40 велосипедисти тръгна от Шумен към Велики Преслав и Върбица.

В инициативата се включиха директори, учители и ученици от шуменски училища. Те ще преминат през центъра на Велики Преслав, градския парк и археологическия музей. След това групата ще потегли към Върбица, където министър Игнатов ще разгледа ученическата спортна база "Планинец".
Разстоянието от близо 60 км, което участниците ще изминат, за министъра не е сериозно изпитание, стана ясно от неговите думи. Освен, че кара велосипед от дете Сергей Игнатов е минавал маршрути от над 250 км. Той си пожела единствено да не се развали времето. Малко след Шумен обаче колоездачите бяха изненадани от силен вятър.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed