18 Апр. 2024

Вие сте тук

МИЕТ ще предостави три стипендии по туризъм в Австрия

27.03.2011

Министерството на икономиката, енергетиката и туризма съобщи, че ще направи подбор по документи за предоставяне на три стипендии за обучение по специалността «Туризъм и свободно време» в Института по приложни науки в гр. Кремс, Долна Австрия. Стипендиите се предоставят от провинция Долна Австрия за обучение на български студенти бакалавърска степен за периода 2011 – 2014 година. Те бяха официално връчени от министър председателя на провинцията г-н Ервин Прьол на министъра на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков по време на посещението му в Австрия през юли 2010 г. Продължителността на обучението е шест семестъра с включена практика в зависимост от проявените интереси на студентите.

Кандидатите трябва да имат завършено средно образование или да предстои да го завършат през 2011 г. Обучението се провежда на английски език и от кандидатите се изисква сертификат за владеене на езика – Cambridge Zertifikate - Level B2, Ielts Academic Trainingminimum score 5.5, TOEFL – (IBT) – minimum score 70. Сертификатите не трябва да са по-стари от две години. В случай, че кандидатът не притежава необходимия сертификат, той ще може да се яви на изпит в института.

Стипендиите включват семестриалните такси, които се заплащат от провинция Долна Австрия. Има възможност за настаняване в студентски общежития, като наемът е около 200-350 евро на месец. Институтът разполага със студентски заведения за хранене. Оценява се, че прехраната би възлизала на около 300 евро месечно. Учебниците и другите учебни помагала са на стойност около 290 – 440 евро за година. Транспортните разходи, включително и тези през ваканциите и практиката, са за сметка на студентите.

Кандидатите могат да подават документите си до 8 април включително в деловодството на МИЕТ на ул. «Леге» №4 всеки работен ден от 9 до 17 часа. Имената на одобрените кандидати ще бъдат публикувани на страницата на МИЕТ в Интернет, в рубриката «Обяви» - www.mee.government.bg. В периода април – юни 2011 г. Институтът по приложни науки ще проведе подбор на кандидатите под формата на разговор на английски език по зададена тема.

Допълнителна информация за Института по приложни науки може да видите на страницата му в интернет – www.fh-krems.ac.at.

 

 

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed