28 Март 2024

Вие сте тук

МИЕТ обяви процедура за покриване на международно признати стандарти и въвеждане на системи за управление в предприятията по ОП „Конкурентоспособност"

01.07.2011

МИЕТ и Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) обявиха нова процедура по оперативна програма „Конкурентоспособност" - „Покриване на международно признати стандарти и въвеждане на системи за управление в предприятията”, съобщиха от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма. Общият размер на безвъзмездната финансова помощ по нея е 48 895 750 лева., осигурени с подкрепата на Европейския фонд за регионално развитие към ЕС.

Процедурата ще допринесе за насърчаване на конкурентоспособността на българските предприятия чрез въвеждане на системи за управление на ресурсите и работата с клиенти. Така компаниите ще достигнат съответствие с европейските и международни стандарти и ще въведат добри производствени практики в областта на подобряване на управлението и създаване на продукти и услуги с висока добавена стойност, конкурентоспособни на европейския и световен пазар.

Проектните предложения трябва да се подават в регионалните сектори на ИАНМСП в Благоевград, Бургас, Варна, Враца, Плевен, Пловдив, Русе, София, Стара Загора и Велико Търново. Краен срок за подаване на проектни предложения е 28.09.2011 г.

Пълният пакет документи и насоките за кандидатстване по процедурата са публикувани на следните интернет адреси: www.opcompetitiveness.bg и www.ibsme.org, както и на Единния информационен портал за обща информация за управлението на Структурните фондове и Кохезионния фонд на ЕС в Република България: www.eufunds. bg.

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed