28 Апр. 2024

Вие сте тук

Между 5% и 14% ръст на немските туристи у нас през лятото

08.03.2012

Снимка: МИЕТ

 

България може да очаква повече немски туристи през предстоящия туристически сезон, стана известно при откриването на ITB в Берлин, най-голямата международна туристическа борса в света . Само пристигащите по линия на ТУИ ще нараснат с 14%, пише вестник Труд , като цитира шефа на туроператорската компания Фолкер Бьотхер.

Причина за очаквания ръст са не само атрактивните български курорти и цени, но и отлива на туристите от Гърция и Египет.

Германците остават най-пътуваща нация в света, като харчат 61 млрд евро годишно за пътувания и почивки в чужбина.

Поне 5 на сто ще бъде ръстът на германските туристи по Черноморието през предстоящия летен сезон, пише на свой ред в кореспонденция от Берлин вестник  „Монитор”, цитирайки заместник-министъра на икономиката Иво Маринов.  Част от германските туроператори вече са осигурили същия брой записвания за България като миналата година,

8% е ръстът в спа индустрията в България, по данни на Българския съюз по балнеология и спа туризъм, цитирани във вестника. Общо за туристическия бранш м.г. ръстът е 5% като брой туристи и 2% като приходи.

Според прогноза на председателя на БСБСПА Стефан Шарлопов т.г. в България ще има около 40% ръст на руски и турски туристи, благодарение признаването на шенгенските визи на гражданите на тези две държави. По негова прогноза за 2012 г. туристическият сектор ще отбележи ръст от 8%.

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed