25 Апр. 2024

Вие сте тук

Между най-евтино и най-скъпо

03.04.2013

България е в десятката на най-евтините дестинации

 


Колко ще ви струва да си поръчате клуб-сандвич в Сидни? А да си вземете бутилка минерална вода от минибара в хотел в Куала Лумпур? Или пък да дадете дрехите си на химическо чистене в Москва? Всичко това можем да научим от новото проучване на Tripadvisor, в което са включени над 40 дестинации в различни кътчета на планетата.

 

Клуб-сандвич, бутилка минерална вода, кенче сода, пакетче фъстъци, шот с водка и химическо чистене на риза  е наборът от стоки и услуги, които са помогнали за определяне на класацията. Авторите на проучването уточняват, че са взети средните цени на един и същи продукт в 10 различни хотела в съответната дестинация.

 

София е мястото, в което клубният сандвич е най-евтин и струва едва  5,52 долара. На другия полюс е японската столица Токио, където туристът ще плати за него 29,19 долара.

 

В хотелите в Хонконг и Куала Лумпур, Малайзия, предлагат на гостите си безплатно бутилка вода като комплимент. Същата тази бутилка ще струва цели 8,18 долара в Осло, Норвегия.

 

Кенче газирана вода излиза най-евтино в Кейп Таун, Южна Африка – там може да се купи за 1,87 долара. Четири пъти по-скъпо ще струва напитката в Осло.

 

Големи са ценовите разлики и при фъстъците – ако в Мексико едно пакетче струва 1,60 долара, в Москва цената му скача до 12,46. Пак там е най-скъпо химическото чистене – 17,70 долара при цена на същата услуга 2,40 долара в Шарм ел Шейх, Египет.

 

Шот водка, също включен в класацията, струва най-скъпо в Стокхолм, Швеция, където е 18,07 долара. Най-евтино той  може да бъде намерен в Кейптаун, където в сметката ви ще включат 3,18 долара.

 

В общата класация като най-евтина дестинация е определен Кейптаун. Там наборът от тези услуги струва под 20 долара. Най-скъпа за туристите е руската столица Москва, където цената му е 4 пъти по-висока.

 

София е в десятката на най-евтините дестинации, заемайки седмо място с 28,80 долара.

 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed