14 Ноем. 2018

Вие сте тук

Международна кулинарна академия Добрич посреща десетия си випуск

15.08.2012

Международната кулинарна академия в Добрич ще посрещне през септември своя десети випуск студенти от България, Холандия, Индия, Румъния, Украйна, Сърбия, съобщи директорът на учебното заведение Мария Полименова, цитирана от БТА.

Новоприетите 35 младежи ще се обучават по двугодишната програма "Кулинарни изкуства" на английски език.
Майсторите готвачи от Мексико Робин Вилареал и Едуарто Кортес, които са възпитаници на френската Le Cordon Bleu Acadеmie, ще преподават най-актуалните тенденции в световната кулинария, каза директорът на академията. В училището ще гостуват и инструктори от европейски висши училища - партньори на академията.


Новата учебна година ще започне в началото на октомври и за второкурсниците на академията - студенти от Великобритания, Литва, Дубай, Нигерия, Турция и други страни. Тогава младежите ще се завърнат от летните си стажове в хотелски вериги в Холандия, Катар и Исландия, посочи Полименова.


Международната кулинарна академия е създадена с подкрепата на холандското правителство за подготовката на кадри в туризма. Учебното заведение разполага с кулинарен театър, ресторант, изба за дегустация на вина, специализирана библиотека.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed