25 Апр. 2024

Вие сте тук

Международен ден на бирата - за пети път

05.08.2012

За пета поредна година 5-ти август се отбелязва като Международен ден на бирата. И докато Германия и Чехия спорят чие пиво е по-добро, се оказва, че най-големите количества  бира изпиват китайците.

 

У нас спадналото потребление принуди производителите на бира да влязат в пряка конкуренция с производителите на безалкохолни, предаде БНТ.  Символичната война за утоляването на жаждата на потребителите в лятото и отпуските е в разгара си. Именно сега производителите на бира майсторят все повече нискоалкохолни и дори плодови варианти на пивото. Може би защото близо 80% от оборота на производителите на безалкохолни напитки става през лятото.

 

Новата тенденция вече е повод и за дебат между клиентите на заведенията. Производителите на безалкохолни твърдят, че ниско или почти безалкохолната бира не е заплаха за бизнеса им.

 

Според Жана Величкова,  председател на Асоциацията на производителите на безалкохолни напитки, тази тенденция е показател за развитието на пазара. Тя изразява задоволство от нея, защото  безалкохолните и нискоалкохолните бири са по-здравословни.

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed