08 Март 2021

Вие сте тук

Марсилия очаква с 2 млн повече туристи

04.03.2013

Френският град Марсилия, който през 2013 г. заедно с Кошице е културна столица на Европа, очаква да посрещна 2 млн повече туристи, съобщиха френските медии. Прогнозите са градът и регионът  Прованс да бъдат посетени през годината общо от 10 млн туристи.

 

През цялата година не само в Марсилия, но и в градовете Екс ан Прованс, Авиньон и Арл ще се организират стотици събития  - изложби, концерти, спектакли. Сред най-значимите е изложбата на 200 художници, чието творчество е свързано с Южна Франция. Тя ще е достъпна за посетители от 13 юни до 13 октомври и ще е разделена на два етапа: от Сезан до Матис, която ще е в Екс ан Прованс, и от Ван Гог до Бонар в Марсилия.

 

Един от най-интересните проекти на културната столица е - Les Grandes Carrioles, в рамките на който 13 топ-готвачи от ресторантите в Марсилия ще се обединят с художници, за да създадат заедно мобилни „каручки“, които ще предлагат типични за региона храни. Идеята е местата, на които те се спират, да се превърнат в арена на истинско шоу, в което ще участват и шефът, и художникът.

 

Прованс се посещава от 34 млн туристи годишно. Дестинацията е на второ място по популярност след Париж сред чуждестранните туристи.

 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed