24 Апр. 2024

Вие сте тук

Марко Контичели: България може и трябва да развие ено- и гастротуризма

06.11.2013

Италианският посланик в България откри изложението Interfood&drink

 

Броят на италианските фирми, които участват в Interfood&drink  непрекъснато расте и тази година те са вече 20. В България има немалко италиански компании и в сектора на производството на храни и вина, и в сектора на тяхната консумация. Това, което сега трябва да се направи обаче, е да се обърне поглед към развитието на ено- и гастротуризма. Това заяви посланикът на Италия в България Марко Контичели, който участва в откриването на 12-то издание на изложението Interfood&drink , което се провежда в Inter expo center от 6-9 ноември.

 

По думите на посланика Италия може да бъде много полезна на България със своето ноу-хау, тъй като само за 2012 г. от този вид туризъм страната е реализирала 24 милиарда евро приходи или почти колкото целия БВП на България.

 

Освен частни италиански фирми, тази година на изложението участва и регион Сардиния, чиято основна цел е  да запознае българския потребител както с традиционните сардински вина, сирена, тестени и месни продукти, така и с възможностите, които предлага екзотичният остров за ено- и гастротуризъм.

 

За четвърта поредна година на изложението се представя и Асоциацията SLOW FOOD в България, чиято концепция е за отличаване на традиционните български храни и тяхното разграничаване от конвенционалните.

 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed