02 Май 2024

Вие сте тук

Малко посетители, но много премиери на СИХРЕ

28.10.2011

За пръв път на българския пазар се представят роботи за суши. Премиерата на уреда бе по време на специализираното изложение за хотелско, ресторантско и кетъринг оборудване в България СИХРЕ, което по традиция се провежда в Интер Експо Център в София от 26 до 29 октомври.

Уредът е в няколко модификации и няма аналог на българския пазар, каза пред ХОРЕМАГ Константин Киряков, управител на "Пиеро"- фирмата-представител за България на японската компания "Сузумо". Уредът е предназначен за професионални кухни и дават възможност за навиване между 250 и 960 рола, в зависимост от модела. Някои от тях позволяват сушито да бъде не само навито, но и индивидуално опаковано, което е удобно за кетъринговите компании и търговските обекти.

За пръв път на българския пазар се представят и почистващите препарати на водещата германска компания Rhesol, която е лидер в страната си в производството на подобни продукти. В Германия различните продукти на компанията се използват за болници, индустриални кухни, но също и за малки заведения, каза представителят на компанията за региона Марк Бекер. Популярността ни в Германия се обяснява с нашата гъвкавост, защото предлагаме широка гама продукти, които са подходящи за различни условия, поясни той. Например, предлагаме продукти за почистване на автомати за кафе, мляко и сметана, за сребърни прибори, дезинфектанти, чието действие зависи от повърхността и вида на уредите, има и специални препарати за почистване с пяна, които са удобни в професионалните кухни, казва Бекер. Отделна линия са препаратите за съдомиялни машини, които за различните условия са различни – в зависимост от материала на съдовете, качеството на водата и вида на замърсяването, който трябва да бъде почистен, допълни той.

Индукционни котлони - класически и за уок, както и скари, предлага на СИХРЕ Ава-М. Уредите се характеризират с по-доброто нагряване на цялата повърхност, по-ниския разход на електроенергия и по-малката фира на продуктите при топлинна обработка. Само за 20 секунди повърността на уреда се нагрява до 180 градуса, но в същото време в онези части, върху които не са поставени продукти, не се нагряват повече от 30 градуса, поясниха от компанията. Интересът към тях е голям, както и към индукционната витрина за топла храна, която се представя за пръв път, поясниха от Ава-М.

Фурна за опушване представя за пръв път на изложението компанията ТОМЕКО. Уредът е известен отдавна, но досега към него нямаше интерес от страна на ресторантьорите, поясни управителят на компанията Георги Георгиев.

Друга новост, която предлага на професионалистите от ХОРЕКА сектора ТОМЕКО, е нечупливата посуда за хранене. Причината е, че има места, където сервирането на храна и напитки в порцеланова и стъклена посуда е недопустимо – това са например зоните около басейна в хотела, в дискотеките, както и детските градини.  Досега на подобни места се използваха съдове за еднократна употреба, което е доста скъпо за заведението. Те ще се оскъпят още повече, след като бъдат приети предвижданите промени в нормативната уредба, които предвиждат въвеждане на продуктова такса за еднократните чинии, чаши и прибори, след като вече бе въведена такса за пластмасовите торбички. Според Георги Георгиев предимството на такава посуда е нейното удобство и безопасност, както и възможността да се използва многократно.

От компания "Сандра" предлагат нововъведението save water – механична риставка към смесители за обществени тоалетни, които позволяват контролирането на използваната вода. Устройството пуска вода само когато бъде натиснато, поясниха от компанията. То е значително по-евтино, отколкото фотоклетките, затова от "Сандра" очакват голям интерес към нея.
Друга новост на компанията е филтър за масло, който пречиства периодично маслото във фритюрника и позволява то да се сменя значително по-рядко, без при това да губи от качествата си.

Едва около 1000 бяха посетителите в първия ден на изложенията СИХРЕ. и "Светът на мебелите", които бяха открити вчера. В двете изложения, които ще продължат до 29 октомври, участват над 200 фирми изложители от 25 държави, съобщиха от "Булгарреклама".

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed