17 Юли 2019

Вие сте тук

Макдоналдс премахва салатите от менюто си в Русия

10.09.2014

Макдоналдс (McDonald's) премахна зеленчуковите салати от менюто на руските си ресторанти, съобщи ИТАР-ТАСС. От постоянното меню на веригата са изключени салатите "Зеленчукова" и "Цезар".


Във връзка с ограничаването на вноса на селскостопански продукти, доставчикът на зеленчуци за руския Макдоналдс преразглежда каналите си за доставки на суровини, обясни пред агенцията Оксана Белайчук от пресцентъра на представителството на компанията в Русия.


По думите й в момента качеството на салатните продукти не отговаря на изискванията на веригата и на клиентите и "ние решихме да извадим салатите от менюто, докато не се намери алтернатива".


Изключването на зеленчуковите ястия от менюто не е свързано с проверките на Роспотребнадзор (руската служба за защита на потребителите), подчерта тя.


Миналия месец продажбите на Макдоналдс в Европа са се се свили с 0,7% на годишна основа заради слбите резултати в Русия, съобщиха световните агенции.


Общите световни продажби на веригата бележат понижение от 3,7%, като в Азиатско-тихоокеанския регион е отчетен спад от цели 14,5 процента заради скандал с безопасността на храните в Китай.


В края на август Роспотребнадзор започна проверки на Макдоналдс почти в цяла Русия. Към днешна дата временно не работят 8 руски обекта на веригата, припомня ИТАР-ТАСС.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed