18 Апр. 2024

Вие сте тук

Майя Ломидзе: България може да стане още по-популярна дестинация в Русия

18.01.2016

„България остава популярна дестинация за семейни почивки за руските туристи, въпреки че бяха въведени визи. Руснаците са много лоялни и обичат България“ –това заявява изпълнителният директор  на Асоциацията на туристическите оператори в Русия (АТОР) Майя Ломидзе в интервю за  агенция „Фокус“. Според нея България има добри перспективи с оглед на това, че това лято Турция няма да бъде на руския пазар. Всичко обаче ще зависи от цените, защото заради икономическата ситуация в Русия хората там търсуят евтини почивки.

 

Цената е решаващ фактор, казва Ломидзе, заедно с правилата за пътуване. България е с предимство пред друите европейски държави, за  повечето от които трябва да бъдат предоставени биометрични данни.

 

Българското Министерство на туризма работи много актидно в Русия и това дава резултат, посочва Майя Ломидзе. Фактът, че министър Ангелкова е посещавала няколко пъти Русия според нея свидетелства за вниманието към руския пазар. Трудно обаче е да се правят дългосрочни прогнози, затова тя не се наема с предвиждания какво ще е Лято-2016, но предполага, че много от руските туристи ще взимат решението си в последната минута.

 

България има шансове да се изкачи в рейтинга на водещите туристически дестинации, но по-конкретни данни ще могат да бъдат дадени в края на март, след като минат двете големи туристически борси в Русия.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed