19 Апр. 2024

Вие сте тук

Майсторски класове предстоят по време на Фестивала на ракията

16.10.2013

Трима специалисти ще проведат курсове за историята, технологията и производството на дестилати от региона по време на първия Балкански фестивал на ракията. Форумът ще се състои от 24 до 26 октомври т.г. в НДК, София, съобщиха организаторите.

 

Сертифицираният сомелиер от съседна Турция Бурчак Десомбре ще направи презентация за спецификите на турските напитки. Гергана Царева от Министерство на икономиката, енергетиката и туризма ще представи методите за защита на наименованията с географско указание за произход. А инж. Николай Бакалов – консултант по ферментационни производства и предприятия, ще даде информация за историята, традициите и производството на българската ракия. Целодневният курс ще се проведе през втория ден на фестивала.

 

По време на класовете инж. Николай Бакалов ще разкрие тайни от традициите на производството на родната ракия. Ще бъдат представени методи за производство и технологичните нововъведения в сферата. Г-жа Бурчак Десомбре ще представи за пръв път у нас детайли за турските напитки.

 

Официалният старт на фестивала ще бъде даден на 24 октомв\и. В рамките на форума посетителите ще имат възможност да дегустират над 150 вида дестилати. Сред тях са представители на родните производители, както и традиционни, високоалкохолни питиета от Турция, Гърция, Македония и Сърбия.

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed