25 Апр. 2024

Вие сте тук

Любезни ли са хотелиерите? Токио е начело, София - в списъка на най-добрите

07.12.2011

Британците са много любезни, а Китай се счита за страна на усмивките. По отношение на пребиваването в хотел тази слава се полага по-скоро на други нации. Това показва ново проучване на hotel.info. Безплатната услуга за онлайн резервации на повече от 210 000 хотела по света разгледа по-внимателно оценките на своите над четири милиона клиенти относно любезността и компетентността на хотелските служители.

 

Резултатът: в Токио хотелските служители успяха най-добре да спечелят точки с любезно обслужване, а София също влезе в класацията Топ 20 при съпоставката на столиците в световен мащаб. Затова пък Лондон и Пекин показват още потенциал нагоре.

 

Любезност и компетентност на хотелския персонал:


hotel.info-Топ 20-международни столици*

Място

Град

Държава

Оценка

1.

Токио

Япония

8,62

2.

Хелзинки

Финландия

8,36

3.

Будапеща

Унгария

8,35

4.

Банкок

Тайланд

8,31

5.

Любляна

Словения

8,30

6.

Берлин

Германия

8,27

7.

Варшава

Полша

8,26

8.

Виена

Австрия

8,22

9.

Лисабон

Португалия

8,16

 

 

В Токио гостите на хотели чувстват най-любезно обслужване

Токио достигна челна позиция при съпоставката на столиците в световен мащаб. С явна преднина и 8,62 точки при оценяването на любезността и компетентността на служителите води японската столица пред класираната на второ място Хелзинки. Във Виена и Берн хотелският персонал явно показва много любезно отношение спрямо гостите и добро обслужване. Клиентите все пак поставиха австрийската столица, както и швейцарската, в средата на класацията Топ 20. В съпоставката на страните Австрия с 8,37 точки и Швейцария с 8,27 точки също отбелязват добър резултат. Тук България постигна 8,11 точки, докато българската столица София с 8,07 точки заема 15-то място.

В страната на усмивките гостите са останали по-малко доволни от служителите на местните хотелиери. Клиентите оцениха любезността при обслужването в китайски хотели средно с 7,76 точки. Столицата Пекин постигна с 7,71 точки 30 място и затова не попадна в списъка на най-добрите. По отношение на любезността и компетентността считаните за много любезни британци също могат да подобрят положението си. Великобритания се сдоби общо само със средно 7,58 точки, а столицата Лондон е видимо сред губещите с оценка от 7,35.

 

* Гостите оцениха резервирания чрез www.hotel.info хотел след тяхното напускане с помощта на точкова система (0 до 10). Заедно с критерии като качество на стаята и съотношение цена-услуга в този случай може да се оцени също любезността и компетентността на персонала.

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed