27 Апр. 2024

Вие сте тук

Лондон - най-търсена дестинация за Великден

15.04.2014

Обикновено свързваме Великден с възможността да прекараме повече време със семейството вкъщи, но за много хора празничните почивни дни са предпоставка за кратка почивка извън страната. Търсачката за хотели trivago.bg проучи към кои чуждестранни дестинации се отправят туристите този Великден.

 

Лондон оглавява класацията с най-много заявки за търсене на хотели събрани от 43-те международните платформи на търсачката (без британската) през периода на Великденските почивни дни. Средната цена за настаняване във Великобританската столица по време на празника е 199 евро за двойна стая като тази стойност се запазва и през целия месец. В топ три се нареждат също така Барселона и Рим, съответно с 145 и 169 евро средна цена за нощувка през изследвания период. Италия е представена от цели четири места в класацията, като освен италианската столица в топ десет попадат и Венеция, Флоренция и Милано. Градът на любовта е най-скъпата дестинация в проучването със средна цена за нощувка от цели 258 евро, като увеличението в цената за настаняване по време на празника спрямо целия месец е 14%.

 

Сред фаворитите за Великденска почивка на туристите тази година попадат също така и Лисабон, Единбург, Мадрид и Албуфейра. Курортния средиземноморски град в Португалия е най-достъпната дестинация в класацията, като средната цена за нощувка в двойна стая отчетена през периода на празника е 73 евро.

 

В България, най-търсените дестинации за празника от чужденци са били София и Варна. От друга страна, българските потребители на търсачката са търсили най-често хотели в Рим и Барселона в периода на празничните почивни дни.

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed