29 Март 2024

Вие сте тук

Лондонският Crown Plaza експериментира със стая, поглъщаща звуците на хъркането

29.06.2011

Лондонският Crown Plaza London The City се превърна временно в полигон, на който се изпитват свойствата на стая, която може да поглъща звуците на хъркането, съобщи London24.com. Стените и таванът на стаята са покрити със звукопоглъщаща пяна, която по структурата си напомня кутия за яйца. Специално разработената табла на леглото също притежава звукопоглъщащи свойства. Леглото е направено така, че гостите могат да спят само на една страна или полуседнали, тъй като именно спането по гръб предизвиква най-силно хъркане. Във възглавницата са монтирани специални магнити, които създават магнитно поле, като по този начин се откриват дихателните пътища и се фиксират горното небце да не вибрира. В стаята има и уред, който създава равномерен шум, който заглушава звуците на хъркане.

Разработването на специалната стая е резултат от дългосрочни изследвания, които показали, че британските съпружески двойки заради хъркането на половинките си губят до пет часа сън в денонощието. Три от десет двойки са стигнали почти до развод по тази причина, а половината от двойките се оплакват, че хъркането на партньора им съсипва почивката. „Опитвахме се в три часа през нощта да сложим главата си под възглавницата, за да не чуваме тези звуци. Затова решихме да създадем специална стая, която ще абсорбира звуците на гъркането и ще предложим на гостите си великолепен сън“, коментира представителят на Crown Plaza Том Раунтри.

Подобни стаи ще бъдат тестирани в деветте хотела на веригата Crown Plaza в Европа и на Близкия Изток.

Брандът Crown Plaza е част от хотелския холдинг InterContinental Hotels Group (IHG), който разполага с 4,4 хиляди хотела в 100 държави в света с над 652 хиляди стаи.

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed