28 Март 2024

Вие сте тук

Лондонските таксита – най-добри в света

18.10.2012

За пета поредна година лондонските таксита са обявени за най-добрите в света според проучване сред потребителите на Hotels.com. На второ място са такситата в Ню Йорк, а на трето – в Токио.  

 

В  проучването са участвали над 1,6 хил. души от 28 държави в света, на които компанията предложила да определи най-добрите таксита според седем основни критерия: чистота, познаване на района, качество на шофиране, дружелюбност, безопасност, достъпност и цена.

 

Лондонските таксита водят в пет от категориите – дружелюбност, познаване на района, чистота, безопасност и качество на шофирането. Като цяло, те получават 11% от гласовете, което се оказва достатъчно, за да заемат първото място. В същото време туристите единодушно определят като най-високи цените на таксиметровите услуги на Острова.

 

На второ място остават такситата в Ню Йорк, които получиха 6,4% от гласовете. На трето е Токио с 5,6%.

 

Класираният на втора позиция Ню Йорк изпреварва Лондон в категорията „достъпност“, а Банкок е  лидер в категорията „цена“.  В крайното класиране обаче тайландската столица отстъпва на Шанхай, който излиза на трета позиция.

 

Проучването определя и най-популярните занимания на пътниците в таксите. Повече от половината (56%) са спали през по-голяма част от пътя. Почти всеки пети признава, че по време на пътуването се е занимавал с прическата и грима си. Около една четвърт са се целували на задната седалка.

 

Класация

 

Позиция

 Град

% от гласовете

1

  Лондон

11%

2

  Ню Йорк

6.4%

3

  Токио

5.6%

4

  Шанхай

4.8%

5

  Банкок

4.3%

 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed