23 Апр. 2024

Вие сте тук

Лондонските таксита отново най-добри в света

24.08.2011

Такситата на британската столица за четвърти пореден път са най-добрите в света, показва проучване на портала за онлайн резервации Hotels.com.

Лонлонските таксита получиха 28% от гласовете в гласуване за най-доброто таксиметрово обслужване в света. Този вид транспорт в британската столица получи пет от 7 първи места в различни категории – по безопасност, приятелски настроен персонал, чистота, професионално шофиране и познаване на града. В проучването са участвали близо 5 хиляди души от 23 държави в света.

"Радостно е, че Лондон е обявен за град с най-добрите таксита за четвърти пореден път. Често хората, които идват в страната, срещат първо таксиметровите шофьори. Първото впечатление е най-важно и водачите на таксита са горди с приноса си“, коментира директорът комуникации в Hotels.com Алисън Купер.

Въпреки че лондонските таксита са признати и за най-скъпите – мнение, което поддържа всеки пети участник в анкетата, по качество на обслужването то изпреварва такситата в Ню Йорк и Хонконг, които останаха съответно на второ и трето място с 9% и 7% от гласовете. С такситата в Токио и Сингапур в листата от миналата година.

Прочутите жълти таксита в Ню Йорк е на първо място в категорията „достъпност“, получавайки 32% от гласовете. Заедно с това 11% от участниците в анкетата смятат, че те по-лошо познават пътищата в града.

Близо една трета от анкетираните поставят на първо място банкокския тук.-тук като съотношение между цена и качество, но според други 32% участници именно те най-лошо познават града, в който работят и съвсем не са безопасни.

В първата десетка влизат също Хелзинки, Дъблин и Мадрид.

Проучването показва, че таксиметровите превози са най-популярната транспортна връзка с летищата и хотела. Те се използват от 54%, докато по 16% разделят предпочитанията си между влаковете и автобусите.

Като най-големи скъперници се очертават аржентинците – те признават, че никога не оставят бакшиши на шофьора. Най-щедри са жителите на Хонконг, които оставят над 20% от сметката. Всеки трети британец закръглява сумата до следващата десетица, а други 50% оставят 10% от сумата.

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed