29 Март 2024

Вие сте тук

Ликът на Мандела влиза в логото на Южноафриканските авиолинии

05.07.2011

Южноафриканската авиокомпания Саут африкън еъруейз (South African Airways) представи първия самолет от флота си, носещ логото на посветения на Нелсън ден 18 юли по случай 93-ата годишнина на иконата на борбата срещу апартейда, съобщи Daylife.

През 2009 г. ООН обяви 18 юли за Ден на Нелсън Мандела като признание за приноса на бившия южноафрикански президент за мира и свободата и за насърчаване на хората да полагат повече усилия в полза на общността си.

Общо 58 самолета на САЕ ще носят логото на деня. На корпуса им ще бъде възпроизведен афиш с известен портрет на Мандела с вдигнат юмрук и надпис "18 юли Ден на Нелсън Мандела" в сиво и оранжево.

Във вътрешността на самолетите облегалките за глава на 280-те пътнически седалки също ще носят емблемата на деня.
САЕ също така ще осигури на 93 деца от бедни райони на Република Южна Африка безплатно пътуване до Йоханесбург, където фондацията "Нелсън Мандела" ще им подари книги, училищни униформи и други предмети.

За 18 юли обществеността е приканена да дари 67 минути от времето си за доброволен труд в знак на почит на 67-те години, които Нелсън Мандела е посветил на борбата срещу апартейда.

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed