19 Апр. 2024

Вие сте тук

Летище София - със сертификати за качество и околна среда

28.06.2012

Летище София приключи успешно проект за сертифициране и получи сертификати и плакети в сферата за управление на качество и околна среда. Така най-голямото летище на България вече е и единственото със сертификати по ISO 9001:2008 и ISO 14001:2004, съобщиха от аеропорта.

 

В петък, 29 юни, по време на демонстрация с радиоуправляеми авиомодели, организирана в парка до новия Терминал 2 по случай 100-годишнината на българската авиация, 75-годишнината на Летище София и 65-годишнината от първия полет на Гражданската авиация на България, Оперативният директор на Италианското класификационно дружество РИНА - Микеле Франчони, ще връчи сертификатите на Изпълнителния директор на аеропорта Веселин Пейков.


РИНА е едно от най-старите в света класификационни дружества, което развива богата гама от класификационни, инспекционни и сертификационни услуги в полза на обществото повече от 150 години. Сертификатите са безусловно признати в целия свят по силата на многостранното споразумение за взаимно признаване EA MLA (IAF).

 

Сертификатите за управление на качество и околна среда повишават доверието на партньорите към Летище София, ефективността на цялостната му дейност и предоставят по-широки възможности за реализация.

 

Екипът на Летище София получава признанието за професионализъм и добре свършена работа на датата, на която преди 65 години от пистата на столичния аеропорт в 10:20 ч. излита с пътници за Бургас самолет Ю 52. Това е полетът, който поставя началото на гражданската авиация на България.

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed