02 Май 2024

Вие сте тук

Летище София посрещна 4ти самолет на Wizz Air

16.05.2014

Летище София посрещна по традиция официално четвъртия самолет на Wizz Air, който се базира на територията на столичното летище. Церемонията отбеляза две от трите нови за нискотарифния превозвач редовни линии – Малмьо и Тел Авив. Пътниците и екипажът на първия полет от шведския град бяха приятно изненадани от посрещането на Терминал 1. Те получиха като комплимент брандирани с логата на аеропорта и авиокомпанията шоколади, а фолклорна трупа за народни танци създаде празнично настроение с изпълненията си.

 

Полетите до Малмьо са два пъти седмично - в понеделник и петък. Излитането от София е в 06:05 ч., а кацането обратно на столичното летище в 11:45 ч. До Тел Авив са три пъти седмично – в понеделник, сряда и петък, с час на излитане от София 06:00 ч. и обратен полет в 11:55 ч.

 

Новата дестинация до Швеция свързва българската и датската столици поради близостта на Малмьо до Копенхаген и разширява маршрутната мрежа на Летище София с удобни връзки със Скандинавия.

 

Директните полети до Тел Авив, известен като пролетния град и обявен през 2003 г. за обект на световното наследство от ЮНЕСКО, дават възможност на пътуващите до него да се запознаят с богато културно и историческо наследство.

 

С разкриването на трите нови редовни линии - до Малмьо, Тел Авив и Малта, и допълнителни седмични честоти по някои от обслужваните вече маршрути, Летище София увеличава предлагания капацитет. Това е резултат от усилията на екипа на аеропорта за разширяване на мрежата от дестинации, за увеличаване на броя на пътниците и повишаване на качеството на обслужване.

 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed