27 Апр. 2024

Вие сте тук

Летище Варна посреща едномилионния си пътник днес

02.09.2011

 

Летище Варна ще посрещне днес едномилинния си пътник за тази година, съобщиха от летищото.  Официалното посрещане ще е днес около 13 часа. 

През миналата година милионна пътничка беше англичанката Жаклин Мей.

12 577 полета и над  1 227 000  обслужени пътника е равносметката на летището през миналата година. Най-често е имало полети от и за Москва, София, Тел Авив, Виена и Лондон. Основните дестинации, за които летят самолети от варненското летище са Германия, Русия и България, следвани от Великобритания, Израел, Полша и Австрия.

Общият брой на пристигащите и заминаващите пътници на летище Варна през първите шест месеца на тази година е 380 196, което е  2,3% ръст спрямо същия период на миналата година. Най-много пътници на варненското летище са обслужени по различни направления от и за Русия, следвани от пътуващите от Германия, България и Великобритания. Най-голямо увеличение през този период бележат пътниците от Русия, Финландия, Норвегия и Иран. Ръст има още по направленията Полша, Унгария и Израел. Трите най-предпочитани дестинации през първото шестмесечие на годината са София, Москва и Виена.

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed