18 Апр. 2024

Вие сте тук

Легендата за Орфей ще бъде пресъздадена в пещерата Дяволското гърло

23.07.2012

Спектакъл, който ще се изграе в пещерата  "Дяволското гърло", ще оживи легендата за Орфей по време на традиционните  "Орфически мистерии" в Триград, съобщиха организаторите  от туристическото сдружение в Девин.

За десетото издание на "Орфически мистерии" на 28 юли в Триград се очакват гости от страната и чужбина.  Спектакълът,  пресъздаващ мита за слизането на Орфей в царството на Хадес ще се играе сред естествените декори на пещерат .

Орфей, Евридика, вакханките и други персонажи от митичните сцени ще бъдат изпълнени от танцьори от състав "Зареница" и актьори от "Файъртър"- театър на огъня и сенките. Почти всички места в хотелите в Триград и Девин са резервирани за дните около "Орфическите мистерии", информират от сдружението на хотелиерите.

Интересът към празниците вече надхвърля 150 хил. посещения на интернет сайта, на който е публикувана програмата на "мистериите". Предварителната информация за тазгодишното издание на празниците в Триград е коментирана от 16 хил. посетители от "виртуалната" публика от 10 държави.

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed