06 Май 2024

Вие сте тук

Лебеди и гъски – жертва на кризата в Брюксел

18.03.2013

Лебеди и гъски, обитаващи  декоративни езера в един от кварталите на Брюксел, са на изчезване, съобщи БТА, позовавайки се на медийната група Ер Те Ел.

 

Според медиата властите в белгийската столица са по следите на сигнали,  че гъските в един от кварталите на града изчезват.  Местни хора са съобщили за множество случаи, в които нощем на мястото пристигат автомобили и злосторници отмъкват птиците, след като ги колят на място. Съседите предполагат, че заради кризата се намират хора, които искат да се нахранят с декоративните птици, включително лебеди и гъски.


От полицията уточняват, че престъпленията се случват в тъмната част на денонощието, заради което вероятността да бъдат разкрити намалява. Санитарните власти предупреждават, че тези птици не са годни за ядене, тъй като живеят в замърсени водоеми.


Според местните закони никой няма право да изоставя домашното си животно на обществено място. Предполага се, че в случая повечето от птиците край градските езера са изхвърлени домашни любимци, привлечени от възможността да се хранят с оставяната от хората храна. Местният ред забранява храненето на животните в парковете, тъй като храната привлича плъхове и лисици. Друга причина за забраната е възможността за заразяването на животните с ботулизъм, чийто нервнопаралитичен вирус лесно се предава между птиците, животните и хората.

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed