29 Март 2024

Вие сте тук

Лампи, светещи половин век, сред експонатите на ЕСЕН 2012

05.09.2012

Светодиодни LED лампи, които може да се използват почти половин век, заменят познатите луминисцентни осветителни тела и енергоспестяващи флуоресцентни крушки. Според експерти те са по-икономични и по-безвредни, защото не съдържат живак. Новите продукти ще бъдат сред експонатите на Международния технически панаир, който ще се проведе от 24 до 29 септември 2012 г. в Пловдив.

 

Българската компания „МКМ груп“ показва продукти с руската марка „Оптолюкс Е-27“, които намаляват разходите на ток до 80%. При непрекъсната работа лампата издържа 6 години, при обичайно използване от порядъка на 3-4 часа дневно - 46 години, твърдят от МКМ. Отсъстват вредните пулсации, характерни за луминисцентните лампи.

 

Серия осветителни тела, базирани на иновативна светодиодна технология, ще бъде презентирана и от „Ромтех 3 ЕС“, Враца, в рамките на Международната изложба за електроника и електротехника „Елтех“. Предлагат се различни модели за употреба в офиси, училища, болници, производствени помещения, магазини, улици, паркинги, паркове, спортни зали, бензиностанции. Дългият живот - до 70 000 часа, и спестяването на енергия до 70% водят до намалени разходи за поддръжка на изделията, които са новост за българския пазар, обясняват от фирмата.

 

Сред световните новости, присъстващи в изложбата „Елтех“, е измерваща система за кръвна захар, която показва резултатите след 5 секунди. Уредът се произвежда в Тайван и ще бъде представен от „Тисон Биорисърч“.

 

Новост от световен мащаб е и цветният принтер за надписване на маркировки, които могат да се отпечатват дори върху алуминий и неръждаема стомана. Производител е „Вайдмюлер“, Германия, а изложител - „Вайд-бул“.

 

Близо 70 новости, от които 10 световни и 6 европейски, вече са включени в експозициите на ЕСЕН 2012 в Международен панаир Пловдив. Иновациите са в областта на машиностроенето, енергетиката и екологията, електрониката и електротехниката, управлението на водите, строителните технологии и материали, автомобилната индустрия, транспорта и автосервизното оборудване.

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed