28 Март 2024

Вие сте тук

"Лаборатория за италиански вкус"

02.11.2012

И тази година Италианската търговска камара в България Ви кани да посетиет кулинарните италиански събития, в рамките на инициативата "ЛАБОРАТОРИЯ ЗА ИТАЛИАНСКИ ВКУС" зала 4, която се организира, по време на изложението Interfood & Drink от 7 -10 ноември в Интер Експо център - София.

 

Насладете се на неповторимите италиански вкусове и аромати, като отпиете чаша италианско вино и ароматни ликьори, да вкусите оригинален италиански сладолед, да научите повече за приготвянето на италианската пица, паста и специалитети, да изберете вашите любими италиански вкусотии и да разберете, кои са новите италиански ресторанти в България сертифицирани с Марка за качество от Националния туристически институт на Италия.

 

Демонстрации, дегустации и кулинарни провокации от италинаски ресторанти и майстор готвачи и сомелиери от ще повдигнат настроенито и сетивата Ви.

 

7 ноември, сряда

7 ноември, сряда

11:00 ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ - „Марка за качество на Италианските ресторанти по света”- организира Италианска търговска камара в България

SHOW COOKING - Сицилия на трапезата, представена от Ресторант La Piccola Casa с майстор готвач Джузепе Турла и Ресторант La Bottega с майстор готвач Стефан Минев

 

Зала 4, Гурме зона

15:30 ДЕГУСТАЦИЯ на италиански алкохолни напитки и ликьори от фирма SALENTINA

16:30 ВИНО ТЕАТЪР в сътрудничество с Маурицио Ферери (члена на Италианската асоциация на сомелиерите)

Италианска търговска камара в България и Национална лозаро-винарска камара на България

Вход: 10 лева

 

8 ноември, четвъртък

11:00 Представяне на кулинарната книга „Масата е кулинарен път” на Маурицио Ферери (члена на Италианската асоциация на сомелиерите)

11:30 Приготвяне на истинска италианска пица – урок по готварство с майстор готвач Маурицио Ферери

12:30 ДЕГУСТАЦИЯ: Истинските вкусове на Сицилия

В сътрудничество с „Каза Сицилия България” и фирми изложители от региона

13:30 ДЕГУСТАЦИЯ на италиански сирена и сладко от рози с - изненадваща комбинация

В сътрудничество със Съюза на преработвателите на плодове и зеленчуци и италиански фирми изложители

14:30 SHOW COOKING: Приготвяне и дегустация на пиадина - специалитет от област Емилия Романа с майстор говач Фабио Феличоти Распони, Ресторант „Гарибалди”

15:30 Представяне на неповторим италиански сладолед - „Произведено в Италия”

В сътрудничество с фирма ‘GELATI’ - Gelato tutto Italiano

16:30 ДЕГУСТА ЦИЯ на италиански алкохолни напитки и ликьори от фирма SALENTINA

 

9 ноември, петък

11:00 Заквасване на българско кисело мляко

В сътрудничество с Асоциацията на млекопреработвателните в България

11:30 ЗАЛА НА ВКУСА

Представяне на територии и вкусове на Италия

12:00 Шоу - ПИЦА акробатика

В сътрудничество с Асоциация на пицарите в България

13:00 Комбиниране на италиански вина и хранителни продукти Made in Italy - Wyyn Events & Promotion

14:00 ЗАЛА НА ВКУСА

Представяне на територии и вкусове на Италия

15:00 Бадемовият вкус на сладоледа

с участието на GELATI’ Gelato tutto Italiano

16:00 ДЕГУСТАЦИЯ на българско КИСЕЛО мляко

16:30 ВИНО ТЕАТЪР

В сътрудничество със сомелиер Маурицио Ферери (член на Италианската асоциация на сомелиерите),  Италианска търговска камара в България и Национална лозаро-винарска камара на България

Вход: 10 лева

10 ноември, събота

11:00 КОМБИНИРАНА ДЕГУСТАЦИЯ

В сътрудничество с Асоциацията на млекопреработвателните в България, Асоциацията на месопреработвателните в България,  Националналозаро-винарска камара и фирми изложители

12:00 ЗАЛА НА ВКУСА

Дегустация на специалитет от патладжани с пармезан и специалитети с майстор готвач Марко Лукиари - Ресторант „Дала мама”

 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed