И тази година Италианската търговска камара в България Ви кани да посетиет кулинарните италиански събития, в рамките на инициативата "ЛАБОРАТОРИЯ ЗА ИТАЛИАНСКИ ВКУС" зала 4, която се организира, по време на изложението Interfood & Drink от 7 -10 ноември в Интер Експо център - София.
Насладете се на неповторимите италиански вкусове и аромати, като отпиете чаша италианско вино и ароматни ликьори, да вкусите оригинален италиански сладолед, да научите повече за приготвянето на италианската пица, паста и специалитети, да изберете вашите любими италиански вкусотии и да разберете, кои са новите италиански ресторанти в България сертифицирани с Марка за качество от Националния туристически институт на Италия.
Демонстрации, дегустации и кулинарни провокации от италинаски ресторанти и майстор готвачи и сомелиери от ще повдигнат настроенито и сетивата Ви.
7 ноември, сряда
7 ноември, сряда
11:00 ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ - „Марка за качество на Италианските ресторанти по света”- организира Италианска търговска камара в България
SHOW COOKING - Сицилия на трапезата, представена от Ресторант La Piccola Casa с майстор готвач Джузепе Турла и Ресторант La Bottega с майстор готвач Стефан Минев
Зала 4, Гурме зона
15:30 ДЕГУСТАЦИЯ на италиански алкохолни напитки и ликьори от фирма SALENTINA
16:30 ВИНО ТЕАТЪР в сътрудничество с Маурицио Ферери (члена на Италианската асоциация на сомелиерите)
Италианска търговска камара в България и Национална лозаро-винарска камара на България
Вход: 10 лева
8 ноември, четвъртък
11:00 Представяне на кулинарната книга „Масата е кулинарен път” на Маурицио Ферери (члена на Италианската асоциация на сомелиерите)
11:30 Приготвяне на истинска италианска пица – урок по готварство с майстор готвач Маурицио Ферери
12:30 ДЕГУСТАЦИЯ: Истинските вкусове на Сицилия
В сътрудничество с „Каза Сицилия България” и фирми изложители от региона
13:30 ДЕГУСТАЦИЯ на италиански сирена и сладко от рози с - изненадваща комбинация
В сътрудничество със Съюза на преработвателите на плодове и зеленчуци и италиански фирми изложители
14:30 SHOW COOKING: Приготвяне и дегустация на пиадина - специалитет от област Емилия Романа с майстор говач Фабио Феличоти Распони, Ресторант „Гарибалди”
15:30 Представяне на неповторим италиански сладолед - „Произведено в Италия”
В сътрудничество с фирма ‘GELATI’ - Gelato tutto Italiano
16:30 ДЕГУСТА ЦИЯ на италиански алкохолни напитки и ликьори от фирма SALENTINA
9 ноември, петък
11:00 Заквасване на българско кисело мляко
В сътрудничество с Асоциацията на млекопреработвателните в България
11:30 ЗАЛА НА ВКУСА
Представяне на територии и вкусове на Италия
12:00 Шоу - ПИЦА акробатика
В сътрудничество с Асоциация на пицарите в България
13:00 Комбиниране на италиански вина и хранителни продукти Made in Italy - Wyyn Events & Promotion
14:00 ЗАЛА НА ВКУСА
Представяне на територии и вкусове на Италия
15:00 Бадемовият вкус на сладоледа
с участието на GELATI’ Gelato tutto Italiano
16:00 ДЕГУСТАЦИЯ на българско КИСЕЛО мляко
16:30 ВИНО ТЕАТЪР
В сътрудничество със сомелиер Маурицио Ферери (член на Италианската асоциация на сомелиерите), Италианска търговска камара в България и Национална лозаро-винарска камара на България
Вход: 10 лева
10 ноември, събота
11:00 КОМБИНИРАНА ДЕГУСТАЦИЯ
В сътрудничество с Асоциацията на млекопреработвателните в България, Асоциацията на месопреработвателните в България, Националналозаро-винарска камара и фирми изложители
12:00 ЗАЛА НА ВКУСА
Дегустация на специалитет от патладжани с пармезан и специалитети с майстор готвач Марко Лукиари - Ресторант „Дала мама”