19 Апр. 2024

Вие сте тук

Курорт за 1 млрд долара иска да строи в Карпатите австриец

10.03.2011

Петзвезден курорт на стойност един милиард долара иска да построи австрийски бизнесмен в планините Бучедж, част от Южните Карпати, съобщават днес румънските вестници. Проектът на австрийския бизнесмен Курт Нойшицер бе представен вчера в рамките на икономически форум с участието на инвеститори от страните от Персийския залив и бизнесмени от Румъния и Европа.

Австрийският бизнесмен изходил от констатацията, че румънците харчат годишно 60 милиона евро за ваканции в Австрия. Нойшицер заяви, че иска "да докара Австрия в румънските планини".

Бъдещият курорт Замора се намира в заобиколения от планини град Бущен, на 130 км от Букурещ.

Курт Нойшицер е собственик на замъка Кантакузино в Бущен. Той смята да интегрира замъка в бъдещия луксозен курорт, в който ще бъде построен ултралуксозен петзвезден хотел, оборудван с последните нововъведения за отдих. Курортът Замора ще обхване площ от 1000 хектара и ще граничи с други два известни курорта - Синая и Азуга. Засега австриецът се сблъсква с един единствен проблем: в първоначалния си вид Замора представлява огромна гора, която трябва да бъде премахната, за да се реализира проектът, пише "Гъндул".

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed