04 Май 2024

Вие сте тук

Кулинарни изненади за „Празника на гърнетата“ в Сребърна

30.11.2012

Заек по ловджийски, пълнена тиква, зелеви сарми, зимна салата, лучена яхния със сушени сини сливи и зелник са някои от характерните добруджански ястия, които ще могат да опитат участниците в Четвъртия кулинарен фестивал на Добруджа. Той е озаглавен "Празник на гърнетата" и ще се проведе утре в силистренското село Сребърна, съобщиха организаторите.



Летните издания се провеждат в с. Зимница, община Крушари на Добричка област.


За пръв път на фестивала ще бъдат представени домашни ястия и напитки от крайдунавската местна кухня, приготвени от характерни за есенно-зимния сезон продукти.


Ще има гости от населени места от всички общини на Силистренска област.  Гости от Румъния ще представят ястия от националната си кухня, етнически руснаци от с. Казашко ще покажат фолклор и руски традиционни гозби. По традиция се представят различните етнически групи от Добруджа.


Предвидена е и богата програма на фолклорни певчески и танцови групи от цяла Добруджа
Организатори на фестивала са Община Силистра, кметството в с. Сребърна, НЧ "Възраждане - 1940" в селото и сдружение "Общности, опознаване, култура" в партньорство с Българска асоциация за селски и екологичен туризъм, музеите в Добрич и Силистра, печатни и електронни медии.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed