15 Ноем. 2018

Вие сте тук

Кулинарията на 10 арабски държави представена на фестивал в София

09.06.2012

 

 

Зорбиан /телешко месо с ориз/, суданският специалитет с тесто и кайма асида и мулах, мбакбала /макарони по либийски/ - това бяха само част от ястията, представени по време на Фестивала на арабската кухня.

 

Кулинарните традиции на арабските държави събраха в съботния ден гости на София и представители на чуждите дипломатически представителства. Със свои отделни презентации участваха посолствата на Ирак, Йемен, Катар, Кувейт, Либия, Мароко, Палестина, Сирия, Судан и Султанат на Оман. Официален домакин бе министърът на външните работи Николай Младенов, който открие събитието.


За втора поредна година Държавният културен институт към Министъра на външните работи фокусира интереса на широката публика именно върху възможностите на кулинарната дипломация да генерира нови процеси на междукултурно общуване. Изборът през тази година бе върху кулинарните традиции на арабските държави.

Партньор в организирането на събитието бе Евро-Ток България.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed