19 Апр. 2024

Вие сте тук

Куба ще внася бира, за да задоволи нарасналото търсене от туристите

10.06.2016

Куба  - страната на рома и мохитото, ще внася големи количества бира. Но не защото се променят вкусовете на местните жители, а за да се задоволи търсенето, възникнало поради увеличилия се брой туристи. Необходим е вносът на 5 милиона каси бира, за да се отговори на изискванията на чуждестранните гости, заяви кубинското министерство на хранителната промишленост, цитирано от ДПА.


Заместник-министърът Бетси Диас Веласкес каза, че планираното производство на 33 млн. каси годишно няма да бъде достатъчно поради увеличаващия се туризъм и нарасналия брой частни ресторанти.


Най-големият печеливш от недостига на бира в Куба вероятно ще бъде базираният в Доминиканската република производител на бира "Президенте", който трябва да достави 3 млн. каси. Една каса съдържа 24 кутийки или бутилки бира.


Миналата година 3,5 млн. туристи са посетили Куба, което е увеличение със 17 процента в сравнение с 2014 г. Благодарение на затоплянето на американско-кубинските политически отношения, островната държава очаква броят на туристите да продължи да се увеличава, особено на гостите от САЩ.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed