28 Март 2024

Вие сте тук

Круизни компании сменят спирките си в Крим и Украйна с пристанища в Турция, Гърция и България

23.03.2014

След неколкоседмично прекъсване на круизните пътувания в очакване на развоя на събитията на Кримския полуостров, няколко круизни компании промениха маршрутите си в Черно море, за да избегнат пристанищата Одеса, Севастопол и Ялта, съобщи специализираният сайт www.cruisecritic.com.


Азамара (Azamara), Оушеания (Oceania), Риджънт севън сийс (Regent Seven Seas), Уиндстар (Windstar) и Ем Ес Си (MSC) се преориентираха към пристанища в други държави, сред които Турция, Румъния, Грузия и България. При някои плавания ще се прекарва повече време в Гърция.
За пътуването си на 12 юни круизният кораб "Азамара куест" (Azamara Quest) е сменил въпросните три града с Бартин в Турция и Волос и Нафплион в Гърция, а също така е добавил допълнителен ден в Истанбул.


Компанията Ем Ес Си круизис (MSC Cruises) също е включила Волос, където се намират скалните манастири Метеора, и българския морски курорт Варна в априлските и майските плавания на кораба "Ем Ес Си Синфония" (MSC Sinfonia).


Риджънт севън сийс и Оушеания избраха Батуми в Грузия и Трабзон в Турция, като добавиха и нощувка в Констанца, Румъния. Втората компания обаче е запазила непроменени два насрочени черноморски круиза - през май и септември.


Уиндстар реши, че "Стар прайд" (Star Pride) няма да посети Ялта или Севастопол, заменяйки ги с Амасра и Самсун в Турция. Корабът ще продължи да плава до Одеса, тъй като Одеса не е в Крим.


Други компании все още изчакват, преди да направят промени в маршрутите си.

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed