19 Апр. 2024

Вие сте тук

Копие на "Титаник" ще стимулира туризма в китайска провинция

17.01.2014

Мащабна реплика на „Титаник“ ще бъде завършена за две години и представена на туристите в китайксата  провинция Съчуан, съобщи MCT Information Services.

Почти 1 милиард юана ( 165.5 милиона долара ) ще бъдат инвестирани в проекта , част от инвестиционна програма на стойност общо 10 млрд юана в същата провинция.

"С намерението за изграждане на туристическа дестинация от световна класа  ще бъде изградено най-голямото изкуствено небе и пясъчна плажна ивица с постоянна температура през всички годишни сезони допълнение към копието Titanic, което ще бъде широко 28 метра и дълго 270 метра.   


Моделът на  кораба „Титаник“ ще бъде проектиран в САЩ и произведен в  корабостроителница в Китай. Интериорът и екстериорът ще са реконструирани в съответствие с оригиналния дизайн на презокеанския кораб.


След потъването на „Титаник“  през 1912 г. никой не е виждал пълния му план, много фрагментирани скици са намерили място в сбирките на колекционери, а останалите просто липсват.  Затова чертежите са събирани по цял свят в продължение на много години.


Моделът на кораба ще има и атракционни съоръжения като високотехнологична симулация на пилотската кабина, където посетителите могат да изпитат усещанията от удара на оригиналния „Титаник“ в айсберга.

 

Очакванията са, че проектът ще даде тласък на туризма във вътрешността на страната.

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed