16 Апр. 2024

Вие сте тук

Концерти, култура и спорт в календара на Каварна през лятото

11.03.2013

Концертен, културен и спортен туризъм  ще са основните акценти за развитието на  община Каварна през тази година, съобщиха от отдел "Туризъм и икономическо развитие" в общинската администрация. Туристическия сезон в Каварна стартира е в началото на май, когато са и празниците на града.

 

От 6 до 9 май са проявите, свързани с празника на Каварна.  Следва  десетото издание на международния детски фолклорен събор "С България в сърцето", което се провежда на 10 и 11 май. На 15 май в голф комплекса "Тракийски скали" започва световно първенство по голф. Най-мащабното събитие в културния календар - "Каварна рок", през тази година ще е на 1 и 2 юни.

 

Заради големите имена в афиша очакваме рекордна посещаемост, посочи началникът на туристическия отдел Коста Аргиров. Записванията за рок феста са започнали още от януари, очакват се фенове от Русия, Сърбия, Македония и Румъния. През летните месеци ще се проведе и фестивалът "Нептун и приятели". Краят на сезона в Каварна ще е около 20 септември с приключването на традиционния "Рибен и миден фест".

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed