27 Апр. 2024

Вие сте тук

Конференция за използване на минералната вода в туризма ще има в Сандански

13.03.2012

Конференция на тема "Добри практики и проблеми при ползване на минерални води за целите на туризма" ще се състои на 22 март в интерхотел "Сандански". Това съобщиха от Българския съюз по балнеология и СПА туризъм и Съюза на хотелиерите и ресторантьорите в гр. Сандански, които организират форума с подкрепата на Министерството на околната среда и водите.

 

Поводът е 22 март - Световният ден на водата. Сред официалните гости, поканени на конференцията, е министърът на околната среда и водите Нона Караджова, информираха организаторите. В дискусиите ще участват също кметове на общини, на чиято територия има находища на минерални води, представители на хотелски комплекси с балнео- и спа центрове за терапии и процедури с минерална вода.

 

Конференцията цели да бъдат представени добрите практики за целесъобразно ползване на минерални води и при съвместната работа на Министерството на околната среда и водите и българските общини, на чиято територия има находища на минерални води. Представителите на местната власт и бизнеса ще имат възможност да обсъдят и изяснят въпроси и проблеми, свързани със законосъобразното ползване на минералните води, да обменят опит и идеи за оползотворяването на това природно богатство.

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed