28 Март 2024

Вие сте тук

Контролните органи: Няма да има некачествени храни и напитки в курортите

07.06.2012

 През летния сезон чуждестранните туристи няма да консумират некачествени продукти, които могат да навредят на здравето им. Такова уверение получиха представителите на дипломатически мисии в България от шефове на Агенцията по храните и напитките. Това стана по време на конференция в Посолството на Република Гърция в София, в която участваха представители на Посолствата на Испания, Норвегия, Великобритания, Дания, Германия и други дипломатически мисии от Европейския съюз, както и български контролни органи в сферата на земеделието и браншови организации.

 

Участниците се запознаха с работните практиките по осъществяването на контрола върху качеството на предлаганите вина, спиртни напитки и храни, както в търговската мрежа, така и в заведенията за обществено хранене. Бяха представени и мерките за контрол на туристическите обекти във връзка с началото на летния сезон и предоставянето на качествени услуги на чуждестранните и българските туристи.

 

По време на конференцията представителите на дипломатическите мисии бяха уверени от страна на контролиращите органи, че ще продължават да се осъществяват проверки по време на летния. Ще се проверява произходът и съдържанието на продуктите, както и документацията съгласно Националното законодателство. Нарушителите, ще бъдат строго санкционирани от компетентните и контролиращи органи на Република България.

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed